kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۷۵۸
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۹

 بیست و سومین تظاهرات هفتگی در اسرائیل با شعار«ما گروگان هستیم»

تظاهرات گسترده در مناطق‌اشغالي فلسطين عليه كابينه تندرو نتانياهو همچنان ادامه دارد و معترضان اين هفته، خود را گروگان گروه‌هاي تندرو و حريدي عنوان و اعلام كردند كه «ما توسط افراد افراطی تسخیر شده‌ايم، ما گروگان اقدامات افراطي سياستمداران تندرو در تل‌آويو هستيم.»  
 
 
سرويس خارجي-
 
 
تل‌آويو و 140 منطقه ديگر در فلسطين‌اشغالي از شامگاه شنبه تا بامداد يك‌شنبه شاهد يكي ديگر از بزرگ‌ترين اعتراضات عليه نتانياهو بود. اين اعتراضات براي بيست و سومين هفته پياپي بود كه برگزار مي‌شد و در آن معترضان با شعارهاي خود عليه نتانياهو و گروه‌هاي افراطي خواستار توجه رهبران تل‌آويو به حرف و سخن شهروندان شدند. شهروندان مناطق‌اشغالي صهيونيستي مي‌دانند كه گوش شنوايي براي شنيدن اعتراضات و صداي آنها نيست، از همين‌رو در همه شش ماه گذشته آنها روزهاي شنبه را براي اعلام مخالفت با كابينه رژيم صهيونيستي به خيابان‌ها آمدند.
پرجمعيت‌ترين اعتراضات در میدان دیزنگوف و خیابان کاپلان در تل‌آویو و همچنین در حیفا برگزار شد و جروزالم پست آمار معترضان را تا 100 هزار نفر اعلام كرد. در اعتراضات اين هفته نيز به مانند همه هفته‌‎هاي گذشته پلاكاردهاي زيادي با شعارهاي متنوع در دست معترضان بود و روي تعدادي از پلاكاردها نوشته شده بود: «ما گروگان هستيم» اين جمله اعتراضي نقد كوبنده عليه سياستمداران افراطي و تندرو صهيونيستي است. يكي از معترضان در توضيح اين عبارت به خبرگزاري فرانسه گفته است: «ما توسط افراد افراطی تسخیر شده‌ايم... ما گروگان هستیم، ما گروگان اقدامات افراطي سياستمداران تندرو در تل‌آويو هستيم.» معترضان همچنين به سمت بزرگراه آیالون حرکت کردند و در آنجا با نيروهاي پليس درگير شدند. حقيقت هم آن است كه تندروهاي حريدي در تل‌آويو كه اكنون بخش زيادي از قدرت را در كابينه نتانياهو در اختيار دارند، كل رژيم صهيونيستي را گروگان سياست‌هاي افراطي خود گرفته‌اند، تا آنجا كه رژيم صهيونيستي هم از نظر اقتصادي و هم سياست داخلي و خارجي اكنون با بحران رو‌به‌روست. در همين ارتباط نيز، موسسه مالی اعتباری «مودیز»، از کاهش رتبه اعتباری مالی این رژیم خبر داد و اعلام كرد: «عدم ثبات سیاسی و اقتصادی، فرار سرمایه‌گذاری‌های خارجی از فلسطین‌اشغالی و انتقال شرکت‌های حوزه فناوری‌های پیشرفته (High- Tech) به خارج از سرزمین‌های‌اشغالی از جمله دلایل کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی توسط این موسسه مالی عنوان شده است.»
اوج گرفتن فرار سرمايه 
 آنچه باعث دامنه‌دار شدن اعتراضات صهيونيست‌ها در تل‌آويو شده، برنامه جنجالي نتانياهو براي تغيير قوانين قضايي است. تغيير قوانين قضایی مدنظر نتانیاهو و متحدانش در عمل باعث می‌شود دستگاه قضایی به بازیچه‌ای در دست هر حزبی تبدیل شود که در تل‌آويو به قدرت می‌رسد و به این ترتیب دادگاه‌ها و محاكم قضايي استقلال خود را از دست می‌دهند. درنتیجه شرایطی نامطلوب برای سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود، چراکه سرمایه‌گذار نیازمند دستگاه قضایی بی‌طرف است تا در صورت بروز هرگونه اختلاف حقوقی و قضایی، از امنیت دارایی و سرمایه‌گذاری‌هایش مطمئن باشد و وقتي دستگاه قضايي رژيم صهيونيستي درگير بازي‌هاي سياسي شود، اين وضعيت به فرار سرمايه منجر خواهد شد. در هفته‌های اخیر گزارش‌های فراوانی از تشدید روند فرار نخبگان و سرمایه‌گذاری‌های خارجی به ویژه در بخش فناوری‌های پیشرفته در سرزمین‌های‌اشغالی منتشر شده است. برای نمونه شرکت «ریسکوید» Rescued در اعتراض به برنامه کابینه رژیم صهیونیستی برای تغيير قوانين قضایی با خارج‌کردن صدها میلیون دلار از سرمایه‌گذاری‌های خود از بانك‌هاي سرزمین‌های‌اشغالی، به کارمندانش پیشنهاد کرد تا برای ادامه کار به شعبه جدید این شرکت در لیسبون پرتغال نقل مکان کنند. علاوه‌براین، دو شرکت دیگر فعال در حوزه فناوری پیشرفته یعنی «وربیت» Verbit با ارزشی بالغ بر دومیلیارد دلار و ابرشرکت «پاپایا گلوبال» Papaya Global نیز پیش از این مناطق ‌اشغالی را ترک کرده بودند. براساس گزارش اداره ابتکار و نوآوری، از زیرمجموعه‌های وزارت اقتصاد رژیم صهیونیستی، حوزه فناوری‌های پیشرفته در زمره ستون‌های اقتصاد این رژیم محسوب می‌شود که حدود 400 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند و 10 درصد از نیروی کار رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهند. برهم‌خوردن ثبات اقتصادي باعث تزلزل در حوزه فناوري‌هاي پيشرفته رژيم صهيونيستي خواهد شد و ستون فقرات اقتصادي آن را خم خواهد كرد.
صدمين مقتول
اعتراضات اين هفته در تل‌آويو و ديگر شهرهاي‌اشغالي به افزايش ناامني بويژه در محلات عرب‌نشين مناطق‌اشغالي نيز‌اشاره داشت و روي برخي پلاكاردها نوشته شده بود: «مقتول صدم» اين شعار نيز‌اشاره به كشته شدن صدمين نفر در مناطق عرب نشين 
به‌واسطه جرم و جنايات مافيايي داشت. معترضان نگران آن هستند كه افزايش جرم و جنايت در مناطق عرب‌نشين به ساير مناطق سرايت كند و كل مناطق‌اشغالي درگير قتل‌هاي مافيايي و جنايات شوند. براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، از آغاز سال جاری ميلادي يعني طي حدود شش ماه گذشته، حداقل 100 نفر در خشونت‌های مرتبط با جنایت در محله‌هاي عرب نشين کشته شده‌اند. از سوي ديگر، اعراب باقي مانده در مناطق‌اشغالي فلسطين مدت‌هاست که از تبعیض و انفعال پلیس رژيم صهيونيستي در برابر خشونت و جنایتی که جوامع آنها را متاثر كرده، شکایت دارند، اما به نظر مي‌رسد كه پليس رژيم صهيونيستي بدليل ساختار نژادپرستانه خود تمايلي به ارائه خدمات به شهروندان عرب ندارد. پنج‌شنبه گذشته نیز در پی مشاجره در شهرک یافا واقع در شهر ناصره واقع در شمال فلسطین‌اشغالی پنج نفر از شهروندان فلسطيني به ضرب گلوله کشته شدند. فلسطینیان تاکنون بارها با برگزاری تظاهرات به وجود ناامنی در شهرهای عرب نشین فلسطین‌اشغالی اعتراض کرده‌اند. باندها و گروه‌های تبهکار معمولا عامل ایجاد ناامنی در این شهرها هستند و به گفته معترضان، پلیس صهیونیستی با این افراد برخورد نمی‌کند. طي روزهاي گذشته نيز فلسطینیان ساکن اراضی‌اشغالی در واکنش به تداوم موج خشونت‌ها تجمعات اعتراضی برگزار کردند. به نظر مي‌‎رسد كه «ايتمار بن گوير»؛ وزير تندرو و افراطي امنيت ملي كابينه نتانياهو براي مقابله با فعاليت گروه‌هاي تبهكار و مافيا عليه فلسطيني‌ها و اعراب اراده‌اي ندارد و چه بسا صهيونيست‌‌ها به عمد دست گروه‌هاي تبهكار براي اقدام عليه اعراب ساكن در مناطق‌اشغالي را باز گذاشته‌اند. افزايش فعاليت گروه‌هاي تبهكار و مافيايي در مناطق‌اشغالي فلسطين تا آنجا زياد شده كه حتي صداي صهيونيست‌ها هم درآمده و يائير لاپيد، نخست‌وزير پيشين رژيم صهيونيستي روز گذشته با انتقاد عليه فعاليت گروه‌هاي تبهكاري، خواستار بركناري بن گوير از پست وزارت امنيت ملي شد.
رسوایی جدید ارتش ‌اشغالگر: صدای تیراندازی را 
با صدای باد ‌اشتباه گرفتيم
کمیته تحقیقات درباره عملیات ضدصهیونیستی اخیر در مرز مصر با سرزمین‌های‌اشغالی، با ارائه جزئیات جدیدی از آن عمليات، از شکست‌ نظامی ارتش رژیم‌اشغالگر در پی این عملیات پرده برداشت و اعلام کرد: «نظامیان ما صدای تیراندازی را با صدای باد ‌اشتباه گرفتند.» شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی در اين ارتباط گزارش داد كه نتایج اولیه تحقیقات درباره عملیات مرزهای مصر بیانگر یک ناکامی و شکست نظامی در ارتش رژیم اسرائیل است و کشته شدن سه نظامی صهیونیستی در این عملیات و مجروح شدن یک فرد دیگر، در واقع شکستی بسیار بزرگ برای نهاد نظامی این رژیم محسوب می‌شود. طبق این گزارش، این نتایج نشان می‌دهد که دو نظامی صهیونیست در ۲۰۰ متری محل عملیات مستقر بوده‌ و صدای شلیک چهار گلوله را شنیده‌اند اما به ظن این‌که، صداهای شنیده شده، صدای باد بوده و یا این‌که یک اتفاق معمول در این منطقه رخ داده، اقدام به گزارش آن نکرده‌اند. شبکه هفت رژیم صهیونیستی در ادامه آورده است: «باید مجازات‌های نظامی در نظر گرفته شود؛ مجازاتی که ممکن است شامل فرمانده جبهه جنوبی در ارتش رژیم‌اشغالگر نیز شود.» پیش از این نیز وب‌سایت عبری واللا نوشته بود، مسئولان فرماندهی جبهه جنوبی ارتش اسرائیل اعتراف می‌کنند که مرز با مصر به ‌اندازه کافی امن نیست. در جریان یک عملیات استشهادی در مرز مصر و فلسطین‌اشغالی، سه سرباز ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت 
رسیدند. اين عملیات انتقادات شدیدی را از ارتش رژیم صهیونیستی 
و به‌ویژه بخش فرماندهی جبهه جنوبی آن به همراه داشته است.
هك اينترنتي براي جاسوسي
رژيم صهيونيستي از هر راه و روشي براي جاسوسي از شهروندان بويژه در كشورهاي منطقه استفاده مي‌كند. روز يك‌شنبه نيز پایگاه خبری ایکاد در توئیتر از روش سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی برای جذب نیرو از طریق تبلیغات در شبکه‌های فضای مجازی و هک کاربران عرب‌زبان در این شبکه‌ها پرده برداشت. اين پایگاه خبری با انتشار رشته توئیت‌هایی به هک کاربران عرب‌زبان توسط عناصر رژیم صهیونیستی از طریق پلتفرم‌های فضای مجازی و شرکت‌هایی که پوشش قانونی در امارات دارند،‌اشاره کرده و گفت برخي شركت‌هايي كه توسط صهيونيست‌ها در دوبي تاسيس شده، سرویس‌های جاسوسی تل‌آويو هستند كه با تعیین مبالغ زیاد به عنوان دستمزد، قشر نیازمند کشورهای عربی را هدف قرار داده و آنها را برای به‌کارگیری در موساد، معرفی می‌کنند به طوری که در سال ۲۰۲۲، نیروهای امنیت داخلی لبنان اعلام کردند که یک شبکه از مزدوران موساد را در این کشور شناسایی کرده‌اند. بر اساس این گزارش، یکی از عناصر این شبکه از طریق پلتفرم فیسبوک در قطر به دام افتاده بود. موساد از وی خواسته بود یکی از برنامه‌های کامپیوتری را دانلود کرده و تلاش کند به هر شبکه اینترنت خانگی و وای‌فای که می‌تواند وارد شود. استفاده از تبلیغات سرمایه‌گذاری و وعده‌های مالی و یا پیشنهادهای کاری با حقوق‌های بالا، برای رژیم صهیونیستی کارآمده بوده به طوری که از همین طریق، برخی افراد را جذب موساد کرده و نمی‌توان تعداد این افراد فریب خورده را تعیین کرد.